top of page

Tervetuloa matolle!
 

Kuunvalolta löydät laajan tarjonnan erilaisten joogaperinteiden harjoituksia niin vahvistavien kuin palauttavienkin harjoitusten etsijälle. 

Vinyasa Flow

Vınyasa Flow on virtaava ja dynaaminen joogan harjoitus, jonka juuret ovat astangajoogassa. Leikkisästi Vinyasa Flowta kutsutaankin rönsyileväksi Astangaksi. Virtaavuus haastaa olemaan läsnä liikkeessä, omassa kehossa ja hengityksessä - tässä hetkessä.

 

Tämä harjoitus sisältää myös teemasta riippuen hengitys-, mantra ja meditaatioharjoitteita. Vinyasa Flow kannustaa kulkemaan välillä myös epämukavuusalueelle ja sopii erityisesti sinulle, kuka haluat edetä joogan asanaharjoituksessa - omassa rytmissäsi.

Kuunvalolla noudatamme 4 viikon syklejä Vinyasa Flow -tuntien teemoissa. Näin pääset sukeltamaan syvemmälle harjoitukseen ja huomaat myös oman kehityksen.

 

Tunti on avoimen tason harjoitus ja variaatioita löytyy aloittelijasta kokeneempaan joogan harjoittajaan. Ihastu virtaavaan ja läsnäolevaan liikkeeseen!

Ohjaaja: Outi-Maija

Shaktajooga

Shaktan_miniretriitti_shava.jpg

Shaktajooga on vanha traditioon perustuva joogamenetelmä, jossa opetat kehosi ja mielesi toimimaan optimaalisesti ja hyvinvointia edistävästi.
Harjoituksen myötä systeemisi alkaa ratkoa ongelmia sekä palautua ja eheytyä kuin itsestään.

 

Tunnilla tehdään rauhallinen ja kaikille sopiva rentoutumista korostava joogaharjoitus, joka häätää stressin, avaa kehon ja mielen sekä parantaa ryhtiä ja hengityselimistön toimintaa.
​Säännöllisellä harjoittelulla rentous sulautuu osaksi olemustasi myös joogamaton ulkopuolella.

 

Tervetuloa virkistymään ja löytämään koko potentiaalisi!

Ohjaaja: Merianna

Ilmajooga

Ilmajoogakangas tuo upeaa uutta ulottuvuutta joogan asanaharjoitukseen! Kankaan kannattelemana tasapainot ja inversiot ovat helpompia - ja toisaalta taas kangas voi tuoda toivottua lisähaastetta mattoharjoitukseen!

Kankaan kanssa harjoittelu sopii lähtökohtaisesti kaikille, sillä harjoitusta on helppo modifioida! Jos sinulla on jokin perussaissairaus, tuki- ja liikuntaelinvaiva, joka sinua mietityttää tai olet raskaana, ota yhteyttä: namaste@joogashalakuunvalo.fi / 04578758394 ennen tunnille saapumista.

Kuunvalolta löydät erilaisia Ilmajooga -tunteja:

Palauttava Ilmajooga: Tämä Ilmajoogatunti on sinulle, kuka rakastat kankaan sisällä pötköttelyä, mutta kaipaat harjoitukseesi myös mahdollisuuden liikkeeseen ja inversioihin. Tunti on enemmän palauttava.

Vahvistava Ilmajooga: Sinulle, kuka kaipaat vahvistavaa harjoitusta ja haastetta Ilmajoogaharjoitukseesi.

 

 Ilmajooga Flow: sinulle, kuka olet ilmajoogan kanssa jo tuttu ja kaipaat haastetta ja vaihtelua harjoitukseesi. Ilmajooga Flow:ssa keskitytään yhteen sarjaan/ teemaan 4 viikon ajan.

Ilmajooga Yin: Kuin hunajaa. Ilmajooga Yin -tunnilla kankaat lasketaan matalalle - näin mahdollistetaan monipuolisesti Yin -asanoiden toteutus. Tällä tunnilla ei tehdä voimakkaita inversioita - vaan keskittyy pysähtyneisyyteen ja lähellä lattiaa olemiseen

Ohjaajat: Outi-Maija, Jenna, Natasha, Kaisa, Katja

Yin Jooga

IMG_8632.jpg

Yinjooga: Joogan hiljaista, pysähtynyttä ja meditatiivista harjoitusta, jonka taustalla vaikuttaa vahvasti kiinalainen lääketiede meridiaanioppeineen, sekä taolainen maailmankuva. Keskiössä harjoituksessa on rentous ja jossain valvetilan ja unen välillä viipyily. Harjoitus sopii kaikille - konsultoithan kuitenkin ohjaajaa, mikäli sinulla on merkittäviä terveydellisiä haasteita tai jos olet raskaana. Näin ohjaaja osaa huomioida sinut.

Yinjooga & Äänimaljat: lempeää asanaa pitkällä äänimaljarentoutuksella

 

Hoitava Yin: Yinin kehoa ja mieltä hellivää, pysähtynyttä asanaa yhdistettynä energiahoitoon. Tämä suosikki palaa tuntikalenteriin syksyllä 2023

Ohjaajat: Outi-Maija, Kaisa, Katja, Nina

Kundaliinijooga

Kundaliinijoogaa kutsutaan mm. tietoisuuden joogaksi. Se on ikivanha joogatekniikka, joka oli alunperin hyvinkin salassa pidettyä ja vain tietyn sisäpiirin harjoittamaa. Nämä opit toi kaiken kansan tietoisuuteen Yogi Bhajan  muuttaessaan 60-luvun loppupuolella Intiasta Kanadan kautta Yhdysvaltoihin.

 

Tärkeimmät ja vaikuttavimmat tekniikat löytyvät dynaamisista hengitysharjoituksista (Pranayama), fyysisten liikkeiden meditatiivisesta toistosta (Japa) eri asennoissa ja äänen käytöstä (Mantra). Myös erilaisia käsien ja sormien asentoja (Mudra) sekä kehon lukkoja (Bhanda) käytetään paljon, erityisesti juurilukko (Mula Bhanda) on tärkeässä roolissa.

 

Kundaliini on lempeän fyysinen joogan muoto josta löydät varmasti uusia ulottuvuuksia harjoitukseen. Olit sitten joogataipaleesi alkupuolella tai jo kokoenut joogi.

Ohjaaja: Nina

Astangajooga

IMG_8602.jpg

Astangajooga on Sri. K Pattabhi Joisin Intiassa kehittämä joogamuoto, jonka historia ulottuu tuhansien vuosien taakse vanhoihin intialaisiin joogakirjoituksiin- ja oppeihin. Astangajooga on dynaaminen joogamuoto, jossa yhdistyvät liikkuvuus- ja voimaharjoittelu, sekä hengitys- ja katseenkohdistamistekniikat. Fyysisyydestään huolimatta Astangan taustalla vaikuttaa vankka filosofia ja henkinen harjoitus.

Astangajoogan asentoharjoituksessa tehdään klassisia joogaliikkeitä yksinkertaisista soturiasennoista kehon tasapainoa ja koordinaatiota haastavampiin asanoihin. Asennot tehdään aina samassa järjestyksessä, oman hengityksen tahdissa. Astangajoogalle tunnusomaisesti liikesarjoja yhdistetään “välivinyasa” liikesarjalla (liikesarja, jossa joogapunnerruksesta edetään kohti ylöspäin katsovaa koiraa ja sieltä edelleen alaspäin katsovaan koiraan). Jokainen asanaharjoitus aloitetaan kehon virtauksia vauhdittavilla aurinkotervehdyksillä, jonka jälkeen tehdään seisoma- ja istumaliikesarjat sekä loppuliikkeet. Harjoitus päätetään savasanaan eli loppurentoutukseen. 

Ohjaaja: Ailamari

bottom of page