top of page

Tuntiesittely: Shaktajooga

Shaktajooga on suoritusvapaa olotilan tasapainottaja arjen keskellä.

 

Mitä?

Shaktajooga on traditionaalinen joogamuoto, jossa elää ikiaikainen viisaus. Tunneilla tehdään lempeä, mutta luja asanaharjoitus, jonka ytimessä on rentoutuminen.


Harjoitus sisältää seisten tehtävän lämmittelyn, selin- ja päinmakuulta tehtävän asanasarjan sekä hengitysharjoituksia. Nämä rakentuvat meditatiiviseksi ja vaivattomaksi kokonaisuudeksi, jossa soljut asanasta toiseen rauhallisesti ja kehoasi kunnioittaen.


Miksi?

Harjoituksen aikana saattelet kehosi ja mielesi muodostaman kokonaisuuden, systeemin, tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. Tasapainoinen systeemi osaa käsitellä ja purkaa stressiä sekä ratkaista erilaisia ongelmia kuin itsestään.


Opit optimoimaan systeemisi toimintaa tarkasti sekä päästämään irti turhasta.

Monet ihmettelevät, voiko ilman hikeä, kipua ja kyyneliä saavuttaa mitään, mutta shaktajooga on oivallinen esimerkki siitä, miten paljon voi saada ilman suorittamista ja riuhtomista.


Joogasta seuraa kokonainen, virkeä, kirkas ja rentoutunut olo, joka pysyy.


Kenelle?

Shaktajooga ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Kyseessä on suoritusvapaa alue, jossa ei ole arviointia tai vertailua, vaan olennaista on rentoutuminen ja nautinnon kautta tekeminen.


Shaktajooga tarjoaa monenlaisia välineitä hyvinvoinnin edistämiseen niin vasta-alkajalle kuin kokeneemallekin joogille.


Mitä muuta?

Shaktajoogatunneilla tehdään tuhansia vuosia vanhan Kaula-nimisen joogasysteemin mukaisia harjoituksia. ”Kaula” ei tarkoita kehonosaa, vaan tulee sanskriitin sanasta "kula", joka viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön.


Nykyaikana jooga tunnetaan parhaiten 1900-luvun alussa kehittyneistä joogasuuntauksista, kuten Iyengar- tai astangajoogasta. Moni yhdistääkin joogan jumppaan tai venyttelyyn, jotkut ehkäpä Patanjalin joogasutrien mukaisesti aineellisesta maailmasta vapautumiseen. Shaktajoogassa sen sijaan tulet huomaamaan, että jooga on paljon enemmän! Shaktajooga pyrkii vapauttamaan sinut elämään tässä ja nyt koko potentiaalillasi.


Ulkoisesti asanat voivat näyttää tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista versioista. Usein sanat ensimmäisen harjoituksen jälkeen ovatkin, että olipa erilainen kokemus kuin mikään koskaan aiemmin koettu.


Anna itsellesi lupa olla joogatunnin ajan rauhassa, kuin lomalla. Muu maailma odottaa kyllä joogatunnin ajan, kun jätät arjen asiat hetkeksi sivuun. Tulet huomaamaan vaikutukset.

 

201 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page