top of page

Tuntiesittely: Vinyasa Flow

Kuunvalon Vinyasa Flow on läsnäoloa liikkeessä.

 

Mitä?


Vinyasa Flow on virtaava ja dynaaminen hyvän mielen joogatunti. Tunnilla hengitys ja asanat yhdistetään eteneväksi liikkeeksi. Vinyasa tarkoittaa virtaa: tunti etenee kuin lempeä tanssi kohti haastavampia asanoita, joiden jälkeen palaudutaan ja rentoudutaan.


Tunti sisältää teemasta riippuen myös hengitys-, mantra ja meditaatioharjoitteita.


Vinyasa Flow -tunti on saanut vaikutteita useista eri joogan tyylisuunnista, joten tunnin sisältö vaihtelee. Kuunvalolla tuntien teemat vaihtuvat neljän viikon välein. Näin pääset halutessasi sukeltamaan syvemmälle harjoitukseen ja huomaat myös oman kehityksesi.Miksi?

Virtaavuus haastaa hyvällä tavalla olemaan läsnä omassa kehossa ja hengityksessä tässä hetkessä. Tunnin tunnelma on lämmin ja lempeä, hymyn huulille tuova.


Mieltä opetetaan pysähtymään ja rauhoittumaan, vaikka kehossa ja ympärillä tapahtuu. Tämä on hyödyllinen taito nopeatempoisessa ja alati vauhdissa olevassa maailmassa. Keskittymiskykykin kehittyy.


Dynaaminen harjoitus avaa tehokkaasti jumeja, kehittää voimaa ja lisää liikkuvuutta niin kehossa kuin mielessäkin. Tunnin jälkeen olo on vetreä ja tuntuu, kuin ajatuskin virtaisi vapaammin.


Kenelle?

Tunti on avoimen tason harjoitus ja sopii eri variaatioidensa avulla erilaisille joogaajille, jotka kaipaavat harjoitukselta enemmän liikettä. Vinyasa Flow käy sekä normaalikuntoiselle ensikertalaiselle, jolla ei ole suurempia liikuntarajoituksia, että jo jooganneelle.


Vinyasa Flow kannustaa kulkemaan välillä myös epämukavuusalueelle, mutta ei kuitenkaan otsa rypyssä. Tunti sopii erityisesti sinulle, joka haluat syventää joogapolkuasi - omassa rytmissäsi.


Mitä muuta?


Vinyasa-järjestelmän kehittäjänä pidetään Sri Krishnamacharyaa, yhtä modernin joogan 1900-luvun alussa keskeisesti vaikuttaneista opettajista. Vinyasaksi on alun perin kutsuttu varsinaisten asanoiden välissä tehtävää liikesarjaa, jonka arvoa Sri Krishnamacharya halusi korostaa. Sen lisäksi, että liikkeet kuljettavat harjoitusta eteenpäin ja toimivat linkkeinä eri asanoiden välillä, vinyasa myös vahvistaa ylävartalon lihaksia.


Vinyasa ei kuitenkaan ole vakiintunut tietynlaiseksi, vaan on toiminut suurena inspiraation lähteenä monille joogan harrastajille ja opettajille. Vinyasa Flown soljuvasta maailmasta voit löytää uuden, inspiroivan joogamuodon.

 

56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kuunvalon ilmajooga tarjoaa uusia näkökulmia paitsi joogaharjoitukseen, myös ihanaan itseesi. Mitä? Ilmajooga on joogaharjoitus, jossa käytetään apuna katosta riippuvaa silkkiliinaa. Liina, eli hammoc

Shaktajooga on suoritusvapaa olotilan tasapainottaja arjen keskellä. Mitä? Shaktajooga on traditionaalinen joogamuoto, jossa elää ikiaikainen viisaus. Tunneilla tehdään lempeä, mutta luja asanaharjoit

Jooga joustaa juuri sinun tarpeisiisi. Joogashala Kuunvalon joogapolulta voit valita mukaasi sinulle sopivat ulottuvuudet. Mitä useamman osa-alueen valitset, sitä kokonaisvaltaisemmat hyödyt saat. Vii

bottom of page