top of page

Rennompi joulu rakennetaan nyt

Ihana ja ikimuistoinen joulu alkaa rentoudesta.

 

Joulu lähestyy. Odotettavissa on kynttilöiden hehkua, kuusenneulasten pistelyä koristeita ripustaessa, glögin tuoksua, aikaa läheisten kanssa sekä huolettomia pyhäpäiviä. Vai onko sittenkään?


Moni meistä viettää parhaillaan vuoden kiireisintä aikaa. Samalla, kun maailma pitäisi saada töissä valmiiksi lomia varten, pitäisi koti valmistella jouluun, lahjat hankkia ja herkut valmistaa. Varsinaisina pyhäpäivinä sitten juostaan hiki hatussa keittiön, perheenjäsenten tarpeiden täyttämisen ja sukulaiskyläilyiden välillä. Siitä voi olla rentous kaukana!


Kuitenkin, jos haluaa koko paketin (koristeet, herkut, lahjat ja läheiset), jonkun kaikki pitää valmistella ja toteuttaa. Mutta onko se tehtävä kulmat kurtussa ja otsasuoni tykyttäen?


Kyse ei ole välttämättä siitä, mitä jättää tekemättä, vaan siitä, miten asioita tekee.


Otetaanpa esimerkki: hyvin nukutun yön jälkeen maailma näyttää paljon valoisammalta paikalta kuin huonosti nukutun yön jälkeen. Eikö vain?


Sama pätee koko hermostoomme: hyvin palautunut ja muutoksiin joustavasti sopeutuva hermosto tekee rennomman, huolettomamman ja energisemmän ihmisen. Ja se näkyy.


Rentona suhtaudut asioihin valoisammin, etkä hermostu yhtä herkästi esim. silloin, kun asiat eivät mene suunnitelmiesi mukaan. Sinulla on energiaa touhuta ja tehdä asioita. Lisäksi tekemisen välissä - ja jopa touhuamisen aikana - maltat paremmin pysähtyä nauttimaan hetkistä. Näet herkemmin ihania asioita ympärilläsi.


Rennompi joulu on vielä aivan mahdollista ja se rakennetaan nyt. Joogatunneilla hellit palautumista edistävää parasympaattista hermostoa, tasapainotat elimistön ja hermoston toimintaa sekä saat kokemuksia siitä, että kaikki on oikeastaan aivan hyvin. Nyt ja sitten jouluna.

 

Kirjoittaja Merianna Rossi opettaa shaktajoogaa Jyväskylässä. Instagramissa @shaktajyvaskyla ja Facebookissa Shakta Joogakoulu Jyväskylä.


Psst: Shaktajoogan miniretriitillä 25.-26.11.2023 pääset rentoutumaan ja hemmottelemaan itseäsi oikein luvan kanssa. Mukana myös ayurvedinen paineluhieronta. Ilmoittaudu mukaan ja valmistaudu juhlaan keveämmissä tunnelmissa!


Psst: Huomaa myös joulunalusajan lauantaiden Palaudu-teemajoogatunnit 25.11.-16.12.2023 klo 11:15-12:30. Voit ilmoittautua mukaan yhdelle tai vaikka kaikille! Tuntien teemat pyörivät vagushermon aktivoinnin sekä kehon ja mielen rauhoittamisen äärellä.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page